NEW wil groeien, doe mee

Word lidSteun onsCoalitieprogramma

Nieuws

24th of August 2018 12:28 PM Link
Message image
23rd of August 2018 12:35 PM Link
Heel veel mooie plaatjes van het Houtdorp!
Message image
23rd of August 2018 12:35 PM Link
Message image
19th of August 2018 11:13 AM Link
En of we trots zijn op onze vrijwilligers van NEW Generation!! Geeft u ze ook een like?
18th of August 2018 11:11 AM Link
Message image
8th of August 2018 09:50 PM Link
De jeugd van Enter heeft er weer zin aan! 360 aanmeldingen voor het Houtdorp 2018! Super gaaf vinden wij dat. Wij wensen alle vrijwilligers van NEW Generation succes met de laatste voorbereidingen.
Message image
29th of July 2018 07:20 AM
Fijne vakantie

Ook voor onze fractie staat de vakantie voor de deur. Na een heel mooi jaar, waarin wij samen met u een geweldig resultaat neer hebben gezet met de verkiezingen is het ook voor ons goed om extra tijd te hebben met de mensen dichtbij ons.

De afgelopen periode hebben wij gebruikt om de nieuwe fractie (van 3 naar 7 mensen) goed te organiseren en wegwijs te maken in het werk van raadslid. Daarnaast gingen de gesprekken met inwoners en ondernemers natuurlijk ook gewoon door.

Na de vakantie gaat de fractie NEW weer enthousiast en vol energie aan de slag voor de belangen van alle inwoners in onze mooie gemeente.

Voor nu wensen wij iedereen een hele fijne vakantie.

De Fractie NEW
Alfons, Cindy, Tjeerd, Kenneth, Bernard, Jaap en Henk
16th of July 2018 07:37 PM Link
Vult u de enquête over het afval scheiden ook in alstublieft! De resultaten worden gebruikt bij de evaluatie dit najaar!
Message image
11th of July 2018 07:12 PM Link
In de Driehoek deze week een mooi artikel van ons raadslid Tjeerd Koetje.
10th of July 2018 10:51 PM Link
10th of July 2018 08:02 PM
Vanavond heeft de fractie NEW ingestemd met de aankoop van de gronden op de Esrand voor de toekomstige bouw van school de Passie. Het verzorgen van een locatie en huisvesting van de Passie in onze gemeente is een verplichting voor de Gemeente Wierden. Met deze aankoop zetten wij de eerste stap naar de realisatie van de bouw in de toekomst.

Het College van B&W heeft ons overtuigd dat de mogelijke andere locaties die nog in beeld waren (Violenhoek/ Anjelierstraat en Tulpenstraat) tevens niet haalbaar zijn (financieel, ruimte- en verkeerstechnisch). Daarmee bleef alleen de locatie Zuidbroek fase 2/3 over, en daar liggen bouwclaims op, waarmee deze duurder uit zal komen dan de Esrand.

Wij hopen dat het College de aankomende tijd volop zal inzetten op het betrekken van omwonenden en inwoners van Wierden voor het inrichten van deze locatie.
2nd of July 2018 09:47 PM Link
(Enquete DIFTAR nu op wierden.ikpraatmee.nl)

Vanaf 1 januari hebben wij een nieuwe manier van inzamelen van ons afval. Dit besluit en de invoering heeft ervoor gezorgd dat er al heel veel over gezegd is. De gemeenteraad heeft bij de invoering met het College van B&W afgesproken dat er dit najaar een evaluatie komt over dit nieuwe systeem. Binnenkort ontvangt elke inwoner van Wierden een nieuwsbrief met de eerste resultaten.

Op dit moment staat op wierden.ikpraatmee.nl een enquete over de afval inzameling. wierden.ikpraatmee.nl is het online onderzoek- en discussieplatform van de Gemeente Wierden.

De fractie NEW hoopt dat zoveel mogelijk inwoners de enquete willen invullen. In het najaar nemen wij de uitslagen dan mee bij de evaluatie, en daarmee kunnen wij samen met u het toekomstige beleid bepalen.

PS. Ken je iemand die niet “online” is, via de gemeente zijn de enquetes ook op papier te verkrijgen.

https://wierden.ikpraatmee.nl
27th of June 2018 07:07 PM Link
[Aanmelden voor het Houtdorp 2018]
7th of June 2018 06:33 PM Link
Vanavond laten wij ons in Nijverdal informeren over de samenwerking tussen de 14 Twentse gemeenten, de regio Twente.
Message image
6th of June 2018 01:03 PM
(Zondagopenstelling eerder mogelijk maken door gedogen)

De fractie van NEW heeft gisteren ingestemd met een motie van PPW en VVD waarin gevraagd wordt de zondagopenstelling te gedogen tot dat wij hiervoor nieuwe regels hebben vastgesteld in de gemeenteraad aankomend najaar.

Op ons verzoek is de motie aangepast zodat de gedoogsituatie binnen de kaders van het coalitie programma valt en daarnaast zich niet enkel richt op 1 ondernemer.

Het College van B&W is nu aan zet om de uitwerking van de motie op te pakken, en zal binnenkort met ondernemers in gesprek gaan over het mogelijk maken van de Zondagopenstelling.

Regels veranderen heeft tijd nodig. Daarvoor hebben wij begrip, maar ook hebben wij begrip voor de ondernemers die graag open willen en nu nog een tijd moeten wachten. Hopelijk zal dit zorgen voor een prima tussentijdse oplossing.

Nieuws