Nieuws

7th of June 2018 06:33 PM Link
Vanavond laten wij ons in Nijverdal informeren over de samenwerking tussen de 14 Twentse gemeenten, de regio Twente.
Message image
6th of June 2018 01:03 PM
(Zondagopenstelling eerder mogelijk maken door gedogen)

De fractie van NEW heeft gisteren ingestemd met een motie van PPW en VVD waarin gevraagd wordt de zondagopenstelling te gedogen tot dat wij hiervoor nieuwe regels hebben vastgesteld in de gemeenteraad aankomend najaar.

Op ons verzoek is de motie aangepast zodat de gedoogsituatie binnen de kaders van het coalitie programma valt en daarnaast zich niet enkel richt op 1 ondernemer.

Het College van B&W is nu aan zet om de uitwerking van de motie op te pakken, en zal binnenkort met ondernemers in gesprek gaan over het mogelijk maken van de Zondagopenstelling.

Regels veranderen heeft tijd nodig. Daarvoor hebben wij begrip, maar ook hebben wij begrip voor de ondernemers die graag open willen en nu nog een tijd moeten wachten. Hopelijk zal dit zorgen voor een prima tussentijdse oplossing.
29th of May 2018 11:07 PM Link
Gefeliciteerd Richard, Eric en Johan!
27th of March 2018 09:59 PM Link
Vanavond hebben wij afscheid genomen van de oude gemeenteraad. Onze Wendy nam ook afscheid! Wij bedanken haar voor haar inzet en gedrevenheid de afgelopen jaren. Wij wensen Wendy maar ook de anderen die vanavond afscheid hebben genomen heel veel goeds voor de toekomst. Bedankt!
Message image
22nd of March 2018 02:01 AM Link
Een historische overwinning! NEW de grootste partij van Wierden, met 7 zetels de gemeenteraad in en aan zet om een nieuw College van B&W te vormen!

Wij willen alle inwoners die ons het vertrouwen hebben gegeven met hun stem via deze weg alvast heel erg bedanken!

Samen met u gaan wij bouwen, met respect en vertrouwen aan een nog mooiere gemeente Wierden.
Message image
20th of March 2018 06:00 PM Link
[Vandaag stellen wij onze lijsttrekker aan u voor: Alfons Woolderink]

Ik ben opgegroeid in Wierden in buurtschap de Huurne. In 1985 ben ik getrouwd met Trudie Lammertink, zij komt van buurtschap het Hoge Hexel. Samen hebben wij twee dochters, Lotte en Aukje, een kleinzoon Ryan en een kleindochter Amy.

In het dagelijks leven ben ik Adviseur Praktijkleren bij de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).
Ik begeleid Erkende Leerbedrijven in de bouw/infra, timmer-, meubel- en interieur-, schilder- en afbouwsector. Mijn werkgebied is West Twente, Vroomshoop e.o., Hardenberg e.o., Raalte , Heino en ik maak een doorsteek naar Rouveen, Staphorst en Meppel. Mijn adviezen binnen het Leerbedrijf zijn erop gericht om een kwaliteitsverbetering qua opleiden binnen het Leerbedrijf te realiseren. Tevens adviseer ik onderwijsinstellingen op welke wijze het beste in de Beroeps Praktijk Vorming stages en/of met arbeidsovereenkomsten opgeleid kan worden. Het is een prachtige baan, waar ik nog altijd al mijn passie in kwijt kan. Dit omdat ik, binnen deze verschillende sectoren, de ontwikkeling van leerlingen en de diverse leerbedrijven kan en mag begeleiden.

Vanaf de oprichting in november 2009 ben ik betrokken bij NEW en sinds 2010 zit ik voor NEW in de gemeenteraad. Mijn hoofddoel is het creëren van een open politiek klimaat, waarin iedereen gelijke kansen krijgt. Voor mij zijn ideeën van inwoners, ondernemers en het verenigingsleven van onschatbare waarde. Mijn passie ligt bij het samen, met elkaar, vorm geven van nieuwe plannen en ontwikkelingen. Immers wat van onderaf komt is de realiteit en verdient het om uitgewerkt te worden, zodat uiteindelijk iedereen van deze goede ideeën gebruik kan maken.

In mijn spaarzame vrije tijd kan ik erg genieten van een goed boek. Mijn interesses liggen heel breed: biografieën, spiritualiteit en economische ontwikkelingen.

De komende jaren zal ik mij in blijven zetten voor: woningbouw in de volle breedte, bij voorkeur op een duurzame wijze. Maar ook de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in het onderwijs, de sport en bij agrarische bedrijven zullen mijn volle aandacht krijgen.

Het bestuur over Alfons
Wij als bestuur waarderen Alfons voor zijn onvoorwaardelijke steun aan de fractie en het bestuur van NEW. Alfons had in 2010 en 2014 veel stemmen, beide keren ging hij met voorkeursstemmen de gemeenteraad in.
Toen NEW vlak na de verkiezingen in 2014 door moest zonder fractievoorzitter heeft Alfons de rol als fractievoorzitter op zich genomen. Als bestuur zijn wij Alfons hier erg dankbaar voor. We hebben hem zien groeien in zijn nieuwe rol.
Alfons is bekend om zijn inzet voor het algemeen belang en handelt altijd op basis van feiten. Hij is een echte bouwer, en met hem als fractievoorzitter is de fractie en schaduwfractie gegroeid de afgelopen 4 jaar en sluiten steeds meer inwoners zich aan. Alfons is bijzonder veelzijdig, erg toegankelijk en sociaal.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Alfons.
Message image
19th of March 2018 06:00 PM Link
[Vandaag stellen wij graag Cindy ter Riet aan u voor, nummer 2 op onze kieslijst]

Sinds de oprichting van NEW in 2010 mag ik dankzij uw stem deel uit maken van de fractie NEW in de gemeenteraad van Wierden. Daar ben ik nog steeds heel erg trots op. Het samen verder bouwen aan NEW en het nog mooier maken van onze gemeente geeft mij de energie om ook in 2018 weer op de kieslijst van NEW te staan.

Samen met Koen aan de Stegge en onze kinderen Fleur (6) en Jack (4) woon ik inmiddels ruim 10 jaar in Enter, aan de Ypeloweg.
Na de Mavo is mijn werk carrière gestart bij de Koninklijke Luchtmacht, op vliegbasis Twente. Na de sluiting van vlb. Twente ben ik ruim 13 jaar werkzaam geweest voor een van de grootste automotive ondernemingen in Nederland, de laatste jaren in de functie van Facilitair Manager, waarbij ruim 1400 collega’s en 65 vestigingen ondersteund werden op het gebied van gebouwbeheer, inkoop, KAM management en maatschappelijk verantwoord ondernemen. In de avonduren heb ik HBO Integraal Kwaliteitsmanagement en Bedrijfskunde gestudeerd.

Inmiddels heb ik sinds 3 jaar een eigen bedrijf en ondersteun het MKB met vraagstukken en de ontwikkeling op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Kwaliteit-, Arbo- en Milieumanagement. In mijn vrije tijd brengen wij als gezin zoveel mogelijk tijd met elkaar en onze familie en vrienden door. Daarnaast sport ik 2 keer per week.

Als gemeenteraadslid blijf ik mij inzetten voor een heldere communicatie aan inwoners en ondernemers, want daar begint alles mee. Ook zal ik mij sterk blijven maken voor alles rondom het gezin, denk hierbij aan werk en inkomen, peuterspeelzalen, fietsroutes naar school, speelvoorzieningen, jeugdhulpverlening en betaalbare woningen (koop en huur). Daarnaast liggen mijn interesses bij de thema’s: economie, bouwen, maatschappelijk verantwoord ondernemen, vrijwilligers en mantelzorg.

Het bestuur over Cindy
Wij zijn Cindy gaan respecteren voor haar energie die zij in alle facetten van haar leven stopt. Cindy weet écht van aanpakken. Ze organiseert snel, stuurt teams de goede richting op, geeft ruimte en neemt ruimte. Zij gelooft in eerlijke politiek, waarin iedereen elkaar ongeacht afkomst en geloof respecteert, en daar handelt ze ook naar. Cindy weet veel mensen te boeien en verbinden aan NEW.
De afgelopen jaren heeft Cindy zich ontwikkeld tot een van de politieke strategen van onze partij.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door de kandidatuur van Cindy.
Message image
18th of March 2018 06:00 PM Link
[Nummer 3 op onze kieslijst, Henk Nieuwenhuis, stellen wij vandaag graag aan u voor]

Ik ben geboren en getogen in Nijverdal. Ik heb 2 kinderen en ben sinds kort trotse opa. Op mijn 19e ben ik al het huis uitgegaan om mijn opleiding aan de politieschool te volgen. Ik ben 28 jaar als politieagent werkzaam geweest en heb binnen diverse disciplines van de politie gewerkt. De laatste 5 jaren was ik in Wierden en Hoge Hexel wijkagent, en in deze functie aanspreekpunt voor alle inwoners. In die tijd heb ik veel ervaring opgedaan m.b.t. veiligheid en handhaving.

In 1996 ben ik begonnen met een HBO-studie makelaardij. Na mijn studie en stage ben ik in 2000 beëdigd als makelaar/taxateur. Ik heb sinds 2000 mijn eigen makelaarskantoor in Wierden. In mijn vrije tijd pak ik graag mijn motor voor een mooi ritje door het Twentse land. Voor de sportieve activiteiten pak ik de racefiets of ga ik een rondje golfen.

Ik ga voor een veilige gemeente, waarin het welzijn van de burgers voorop staat. Ik hou van openheid en transparantie en een bestuur dat op basis van feiten handelt. Daarnaast zet ik mij in voor een mooi Wierden. In de periode 2010-2014 was ik raadslid voor NEW. De afgelopen 4 jaar ben ik steunfractielid geweest en heb ik de fractie ondersteund op alle grond gebied zaken. Ik voel mij bij NEW thuis. NEW is maatschappelijk betrokken en wil het beste voor alle inwoners.

Als ik wordt gekozen als raadslid zal ik mij sterk blijven maken voor de veiligheid op en rondom wegen, het welzijn van alle inwoners, de samenwerking in de regio Twente en een mooi en duurzaam Wierden.

Het Bestuur over Henk
Henk is een van de NEW-ers van het eerste uur. Wij hebben respect voor Henk om zijn brede kennis van zaken. Henk heeft zich ontwikkelt tot de expert op grond gebied zaken binnen de fractie NEW. Op zijn vakgebieden spreekt Henk doortastend, altijd op basis van feiten en daardoor maakt hij veel indruk, ook binnen de gemeenteraad. Hij communiceert makkelijk en weet snel te bepalen “welk vlees hij in de kuip heeft”.
Henk is een man met mensenkennis. Voor ons allen geldt dat wij houden van afspraak = afspraak. Niemand van ons die dat zo goed in de praktijk weet waar te maken als Henk.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door de kandidatuur van Henk.
Message image
18th of March 2018 04:50 PM Link
4 jaar lang hebben wij hier heel transparant onze standpunten gedeeld. Elke week zagen wij het aantal likes groeien. Super gaaf dat de teller nu op 1000 likes staat. WAUW, dank jullie wel allemaal.
#samenbouwenmetrespectenvertrouwen #stemlijst2
Message image
17th of March 2018 06:00 PM Link
[Vandaag stellen wij Jaap Oosterveen aan u voor, nummer 4 op onze kieslijst]

Genieten kan ik volop van mijn gezin, waarin mijn vrouw en ik fijne tijden doormaken met onze kinderen van 1 en 3 jaar oud. Als het even lukt gooi ik graag een hengeltje uit in de mooie wateren van onze gemeente, daar waar ik mijn rust vind en mooie herinneringen ophaal. Dit is vaak in het buitengebied tussen Enter en Wierden, daar waar ik ben opgegroeid.

Met een diploma civiele techniek op zak, ben ik in 2008 begonnen als directievoerder civiele techniek bij adviesbureau Tauw BV in Deventer. Enkele jaren later een sprong in het diepe gemaakt bij een aannemer in de openbare verlichting, om vervolgens met veel (bedrijfs)technische en procesmatige ervaring op zak weer terug te keren op het “oude” nest Tauw BV. Ik werk hier tegenwoordig met veel plezier als projectleider energietransitie en klimaat. Daarnaast run ik kleinschalig mijn eigen bedrijf in de grond-, weg- en waterbouw op gebied van aannemerij en advisering.

In 2013 ben ik in aanraking gekomen met NEW en heb me in de afgelopen jaren steeds verder verdiept in de lokale politiek. De normen en waarden waar NEW voor staat, sluiten heel goed aan bij de behoeften van onze inwoners. Daar waar het gebeurt, lokaal in onze gemeente, wil ik graag bijdragen aan een fijne, duurzame en klimaatbestendige leefomgeving. Door mij verkiesbaar te stellen toon ik mijn volste vertrouwen in NEW. Daar waar het thuis voelen echt bestaat en we elkaar versterken voor een geweldige gemeente!

Het bestuur over Jaap
Als bestuur zijn wij er trots op dat Jaap zijn keuze voor NEW heeft gemaakt. Met Jaap’s achtergrond hebben wij de kennis in huis voor de toekomst, duurzaamheid en een werken aan een klimaatbestendige leefomgeving. Jaap is vanaf zijn lidmaatschap bij NEW actief betrokken bij de Fractie.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Jaap.
Message image
16th of March 2018 09:04 PM Link
Message image
16th of March 2018 06:00 PM Link
[Vandaag stellen wij graag aan u voor: Richard Kortenhoeven, nummer 5 van onze kieslijst]

Na mijn HBO studie Internationale Agrarische Handel aan de agrarische hogeschool Larenstein heb ik als één van de laatsten in ons land mijn dienstplicht vervuld. Aansluitend, in 1997, ben ik gestart bij Kelderman broodspecialiteiten en daar als districtleider geëindigd. Vanaf 2001 ben ik werkzaam bij Bolletje in Almelo als accountmanager en maak onderdeel uit van het verkoopteam.

Naast mijn baan ben ik tevens actief in het verenigingsleven. Tot voor kort bestuurlijk bij een sportvereniging buiten de gemeentegrenzen en verder ben ik medeoprichter van Popkoor Wiezz, een popkoor met ruim 50 leden, en ik ben daar momenteel nog steeds bestuurlijk actief. Muziek speelt een belangrijke rol in mijn leven. Vanaf 1985 lid van de muziekvereniging Harmonie Wierden en ik bespeel daar de bastuba. Daar ook mijn vrouw Antoinette, werkzaam bij de rechtbank in Almelo, ontmoet en samen hebben wij twee jongens Aaron en Tobias. Tevens maak ik onderdeel uit van het comité Wie Wilt Wa. Ons belangrijkste doel is het realiseren van een theater & concertzaal in Wierden.

Door mij de afgelopen jaren in te zetten voor een grondige opknapbeurt van de Nijverdalsestraat in Wierden ben ik mij alleen nog maar meer gaan bezighouden met de plaatselijke politiek. Met een juiste argumentatie en doorzettingsvermogen is het zeker mogelijk om als inwoner van onze gemeente zaken voor elkaar te krijgen. Ik voel mij betrokken bij hetgeen in onze gemeente speelt. Zo maak ik vanaf begin 2016 onderdeel uit van de schaduwfractie van NEW. Een lokale partij die er is voor iedereen! Ongeacht je afkomst. En waarbij ieders inbreng wordt gerespecteerd. Bewust gekozen voor een lokale partij, die zelfstandig lokaal beleid kan maken, onafhankelijk van een landelijke politieke organisatie in Den Haag. Komende verkiezingen dus voor de eerste keer op de kieslijst van NEW op plaats 5 met de wens om deel te gaan uit maken van de gemeenteraad. Ik hoop dan ook met voorkeurstemmen in de raad te komen. Op deze wijze wil ik mij gaan inzetten voor de inwoners van Wierden en Enter.

Het bestuur over Richard
Richard is sinds 2 jaar actief betrokken bij de fractie NEW en ondersteunt hen op alle vlakken. Wij hebben Richard leren kennen als een lokaal zeer betrokken persoon. Hij is een doorzetter, alert en heeft een breed netwerk binnen onze samenleving. Richard is breed onderlegd en kan daardoor over veel onderwerpen meepraten en denken. Wij zijn erg trots dat wij Richard in ons midden mogen hebben.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt voor kandidatuur van Richard.
Message image
15th of March 2018 06:00 PM Link
[Kenneth Rikkert, nummer 6 van onze kieslijst, stellen wij graag aan u voor]

Ik ben Kenneth Rikkert, 26 jaar oud, geboren en getogen in Enter. Na verschillende opleidingen gedaan te hebben heb ik uiteindelijk voor de commerciële kant gekozen. Op dit moment werk ik fulltime als commercieel medewerker binnendienst bij Slijptechniek Enter. Binnen NEW wil ik mij graag inzetten voor alles met betrekking tot de jeugd van onze gemeente. Dat varieert van sport en recreatie tot huisvesting, denk hierbij vooral aan starterwoningen.

Het bestuur over Kenneth
Wij hebben Kenneth leren kennen als een enthousiast persoon die zich graag actief inzet binnen onze samenleving. Onder de jeugd in onze gemeente is Kenneth een bekend gezicht.
Wij zijn er trots op dat Kenneth zijn weg naar NEW heeft gevonden. Hopelijk weet de jeugd ons te vinden via Kenneth.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Kenneth.
Message image
14th of March 2018 07:40 PM Link
Een herinnering aan 5 jaar Houtdorp Enter. Van de jeugd, voor de jeugd!
Alle complimenten aan de vrijwilligers van New Generation Houtdorp Enter! 👍
#samenbouwenmetrespectenvertrouwen
Message image
14th of March 2018 06:00 PM Link
[Vandaag stellen wij graag Bernard Ros aan u voor, nummer 7 van onze kieslijst]

Ik ben getrouwd met Henny en wij hebben 3 kinderen, 2 dochters en 1 zoon. Wij zijn trotste opa en oma van 5 kleindochters en een kleinzoon. Ik ben met pensioen, ook wel AOW-er genoemd, en geniet van alle vrije tijd in ons leven. Ben veel te vinden in Wierden en maak graag een praatje met iedereen die zich daar goed bij voelt. In het verleden ben ik gemeenteraadslid geweest en ken en volg alle politieke dossiers in de Gemeente Wierden nog steeds. Graag wil ik mij blijven inzetten voor alle inwoners die vinden en zien dat zaken beter geregeld kunnen worden. Ook wens ik dat iedereen gelijke kansen krijgt.

Sinds enkele jaren ben ik actief betrokken bij NEW. Een echte lokale partij, zonder christelijke signatuur. Een partij waar ik gemerkt heb dat iedereen echt welkom is. Tevens is NEW een partij die heel erg breed gedragen wordt door de inwoners en ondernemer van de gemeente Wierden. Binnen NEW doet mijn stem er toe en kan ik waardevolle input leveren.
NEW staat voor eenvoud, politiek in “jip en janneke taal” en NEW is gelukkig niet gebonden aan landelijke voorschriften. NEW staat voor wat ze zegt, komt op voor iedereen en is open en transparant. De partij waar ik mij echt thuis ben gaan voelen.

Het bestuur over Bernard
Wij hebben Bernard leren kennen als een ontzettend sociaal man, die zich juist in wil zetten voor die inwoners die het heel hard nodig hebben. Bernard is heel erg actief en spreekt veel, heel veel inwoners van onze Gemeente. Bernard is toegankelijk, open en eerlijk. Bernard is sinds enkele jaren lid van onze steunfractie en is bijna bij elke vergadering in het Gemeentehuis aanwezig om zich te laten informeren over de politieke agenda. Bernard brengt gezelligheid in het team van NEW en wij genieten van zijn input en altijd gulle glimlach op zijn gezicht.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Bernard.
Message image

Nieuws