NEW wil groeien, doe mee

Word lidSteun onsCoalitieprogramma

Schoolzwemmen mogelijk maken

De Gemeente Wierden is een waterrijke gemeente, en in Nederland komen jaarlijks nog steeds veel kinderen om het leven door verdrinking. Nieuw Enter Wierden vind het belangrijk dat alle kinderen de basisschool verlaten met een zwemdiploma. Maar een zwemdiploma alleen zorgt niet voor voldoende zwemvaardigheid. Juist het blijven zwemmen na het behalen van het zwemdiploma zorgt voor de benodigde zwemvaardigheid.

Wij willen alle kinderen de mogelijkheid geven om samen met vriendjes en vriendinnetjes uit de klas het zwemdiploma te behalen. Zwemmen draagt bij aan een gezonde ontwikkeling en levert een goede bijdrage aan het bewegingsonderwijs. Natuurlijk ligt de verantwoordelijkheid in eerste lijn bij de ouders, maar hoe fijn zou het zijn dat dit weer onder schooltijd plaats kan vinden.

In steeds meer steden komt het schoolzwemmen weer terug, scholen nemen zwemmen op in het onderwijsprogramma en zelfs in politiek Den Haag wordt hier weer over gesproken.

Wij gaan het schoolzwemmen niet maken. Wij willen het samen, in overleg met ouders, scholen en Zwembad de Kolk weer mogelijk maken. En dat is waar NEW op inzet, samenwerken en elkaar versterken, samen MOGELIJK MAKEN