NEW wil groeien, doe mee

Word lidSteun onsCoalitieprogramma

Programma

NIEUW ENTER WIERDEN doet mee aan de verkiezingen van 21 maart 2018

Bekijk het volledige ambitieprogramma

Nieuw Enter Wierden (vanaf nu afgekort als NEW ) is een lokale partij, dus niet afhankelijk van een landelijke politieke partij. Ze is van en voor iedereen binnen de Gemeente Wierden. Samen met u maken wij plannen en voeren deze uit.

NEW is sociaal en liberaal en biedt een thuis voor iedereen. Voor alle inwoners, ondernemers en verenigingen van de gemeente Wierden die mee willen werken aan het versterken van onze mooie Gemeente.

Wij willen de kwaliteit van welzijn verbeteren en een duurzame samenleving realiseren waarin mensen zich kunnen ontplooien en gelukkig kunnen leven.

NEW is in 2010 begonnen en heeft bij de verkiezingen in 2010 vier (3,87) zetels gehaald (2393 stemmen). Bij de verkiezingen van 2014 behaalden wij opnieuw 4 (4,35) zetels (2722 stemmen). De Fractie NEW heeft de afgelopen 8 jaar ontzettend hard gewerkt om binnen de Gemeenteraad te laten zien hoe wij over politiek denken. Die lijn blijven wij voortzetten.

 • NEW:
  Is open en transparant.
 • Werkt op basis van feiten en deskundigheid.
 • Werkt voor de belangen van alle inwoners, verenigingen en ondernemers.
 • Is niet volgzaam, wij zijn kritisch als het moet.
 • Heeft aangetoond goed met andere partijen te kunnen samenwerken, maar gaat ook haar eigen weg als dat nodig is.
 • Heeft vele gesprekken gevoerd met en vragen beantwoord van inwoners, ondernemers en verenigingen.
 • Is een succesvolle fractie, de leden zijn enthousiast, staan midden in de samenleving en hebben een sterke onderlinge band opgebouwd.
 • Heeft een grote schaduwfractie welke de fractie ondersteunt bij al haar werkzaamheden.
 • Heeft als enige politieke partij in de Gemeente Wierden een eigen jongerenafdeling, NEW Generation.

NEW heeft veel geboden en zal veel blijven bieden. NEW voegt veel toe aan de politiek in Wierden. Dáárom doen we ook in 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. We doen mee en we willen groeien. NEW is een belangrijke partij geworden. Onze ambitie is om de grootste politieke partij van Wierden te worden, en toe te treden tot het nieuwe College van Burgemeester en Wethouders. Vanuit het College van B&W zullen wij op een moderne manier samenwerken met alle andere partijen binnen de Gemeente Wierden.

Wij danken u voor het lezen van onze ambities. Voor uw vragen zijn wij altijd bereikbaar.

NEW zal zich ook de aankomende vier jaar voor u inzetten.

Wierden, 25 september 2017

Bekijk het volledige ambitieprogramma