NEW wil groeien, doe mee

Word lidSteun onsAmbitieprogramma
Alfons Woolderink

Alfons Woolderink, plaats 1, lijst 2

12 september 1960
1e Esweg 98
7642 BM  Wierden
06 – 51 41 78 01
alfonswoolderink@nieuwenterwierden.nl

Ik ben opgegroeid in Wierden in buurtschap de Huurne. In 1985 ben ik getrouwd met Trudie Lammertink, zij komt van buurtschap het Hoge Hexel. Samen hebben wij twee dochters, Lotte en Aukje, een kleinzoon Ryan en een kleindochter Amy.
In het dagelijks leven ben ik Adviseur Praktijkleren bij de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).
Ik begeleid Erkende Leerbedrijven in de bouw/infra, timmer-, meubel- en interieur-, schilder- en  afbouwsector. Mijn werkgebied is West Twente, Vroomshoop e.o., Hardenberg e.o., Raalte , Heino en ik maak een doorsteek naar Rouveen, Staphorst en Meppel. Mijn adviezen binnen het Leerbedrijf zijn erop gericht om een kwaliteitsverbetering qua opleiden binnen het Leerbedrijf te realiseren. Tevens adviseer ik onderwijsinstellingen op welke wijze het beste in de Beroeps Praktijk Vorming stages en/of met arbeidsovereenkomsten opgeleid kan worden. Het is een prachtige baan, waar ik nog altijd al mijn passie in kwijt kan. Dit omdat ik, binnen deze verschillende sectoren, de ontwikkeling van leerlingen en de diverse leerbedrijven kan en mag begeleiden.

Vanaf de oprichting in november 2009 ben ik betrokken bij NEW en sinds 2010 zit ik voor NEW in de gemeenteraad. Mijn hoofddoel is het creëren van een open politiek klimaat, waarin iedereen gelijke kansen krijgt. Voor mij zijn ideeën van inwoners, ondernemers en het verenigingsleven van onschatbare waarde. Mijn passie ligt bij het samen, met elkaar, vorm geven van nieuwe plannen en ontwikkelingen. Immers wat van onderaf komt is de realiteit en verdient het om uitgewerkt te worden, zodat uiteindelijk iedereen van deze goede ideeën gebruik kan maken.

In mijn spaarzame vrije tijd kan ik erg genieten van een goed boek. Mijn interesses liggen heel breed: biografieën, spiritualiteit en economische ontwikkelingen.

De komende jaren zal ik mij in blijven zetten voor: woningbouw in de volle breedte, bij voorkeur op een duurzame wijze. Maar ook de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in het onderwijs, de sport en bij agrarische bedrijven zullen mijn volle aandacht krijgen.

Het bestuur over Alfons

Wij als bestuur waarderen Alfons voor zijn onvoorwaardelijke steun aan de fractie en het bestuur van NEW.  Alfons had in 2010 en 2014 veel stemmen, beide keren ging hij met voorkeursstemmen de gemeenteraad in.

Toen NEW vlak na de verkiezingen in 2014 door moest zonder fractievoorzitter heeft Alfons de rol als fractievoorzitter op zich genomen. Als bestuur zijn wij Alfons hier erg dankbaar voor. We hebben hem zien groeien in zijn nieuwe rol.

Alfons is bekend om zijn inzet voor het algemeen belang en handelt altijd op basis van feiten. Hij is een echte bouwer, en met hem als fractievoorzitter is de fractie en schaduwfractie gegroeid de afgelopen 4 jaar en sluiten steeds meer inwoners zich aan. Alfons is bijzonder veelzijdig, erg toegankelijk en sociaal.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Alfons.

Cindy ter Riet

Cindy ter Riet, plaats 2, lijst 2

24 september 1979
Ypeloweg 2 G
7468 RB  Enter
06 – 52 01 64 44
cindyterriet@nieuwenterwierden.nl

Sinds de oprichting van NEW in 2010 mag ik dankzij uw stem deel uit maken van de fractie NEW in de gemeenteraad van Wierden. Daar ben ik nog steeds heel erg trots op. Het samen verder bouwen aan NEW en het nog mooier maken van onze gemeente geeft mij de energie om ook in 2018 weer op de kieslijst van NEW te staan.
Samen met Koen aan de Stegge en onze kinderen Fleur (6) en Jack (4) woon ik inmiddels ruim 10 jaar in Enter, aan de Ypeloweg.
Na de Mavo is mijn werk carrière gestart bij de Koninklijke Luchtmacht, op vliegbasis Twente. Na de sluiting van vlb. Twente ben ik ruim 13 jaar werkzaam geweest voor een van de grootste automotive ondernemingen in Nederland, de laatste jaren in de functie van Facilitair Manager, waarbij ruim 1400 collega’s en 65 vestigingen ondersteund werden op het gebied van gebouwbeheer, inkoop, KAM management en maatschappelijk verantwoord ondernemen. In de avonduren heb ik HBO Integraal Kwaliteitsmanagement en Bedrijfskunde gestudeerd.

Inmiddels heb ik sinds 3 jaar een eigen bedrijf en ondersteun het MKB  met vraagstukken en de ontwikkeling op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Kwaliteit-, Arbo- en Milieumanagement. In mijn vrije tijd brengen wij als gezin zoveel mogelijk tijd met elkaar en onze familie en vrienden door. Daarnaast sport ik 2 keer per week.

Als gemeenteraadslid blijf ik mij inzetten voor een heldere communicatie aan inwoners en ondernemers, want daar begint alles mee. Ook zal ik mij sterk blijven maken voor alles rondom het gezin, denk hierbij aan werk en inkomen, peuterspeelzalen, fietsroutes naar school, speelvoorzieningen, jeugdhulpverlening en betaalbare woningen (koop en huur). Daarnaast liggen mijn interesses bij de thema’s: economie, bouwen, maatschappelijk verantwoord ondernemen, vrijwilligers en mantelzorg.

Het bestuur over Cindy

Wij zijn Cindy gaan respecteren voor haar energie die zij in alle facetten van haar leven stopt. Cindy weet écht van aanpakken. Ze organiseert snel, stuurt teams de goede richting op, geeft ruimte en neemt ruimte. Zij gelooft in eerlijke politiek, waarin iedereen elkaar ongeacht afkomst en geloof respecteert, en daar handelt ze ook naar. Cindy weet veel mensen te boeien en verbinden aan NEW.

De afgelopen jaren heeft Cindy zich ontwikkeld tot een van de politieke strategen van onze partij.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door de kandidatuur van Cindy

Henk Nieuwenhuis

Henk Nieuwenhuis, plaats 3, lijst 2

23 juli 1960
Kruissteenweg 128
7642 VS Wierden
henknieuwenhuis@nieuwenterwierden.nl    

Ik ben geboren en getogen in Nijverdal. Ik heb 2 kinderen en ben sinds kort trotse opa. Op mijn 19e ben ik al het huis uitgegaan om mijn opleiding aan de politieschool te volgen. Ik ben 28 jaar als politieagent werkzaam geweest en heb binnen diverse disciplines van de politie gewerkt. De laatste 5 jaren was ik in Wierden en Hoge Hexel wijkagent, en in deze functie aanspreekpunt voor alle inwoners. In die tijd heb ik veel ervaring opgedaan m.b.t. veiligheid en handhaving.
In 1996 ben ik begonnen met een HBO-studie makelaardij. Na mijn studie en stage ben ik in 2000 beëdigd als makelaar/taxateur. Ik heb sinds 2000 mijn eigen makelaarskantoor in Wierden. In mijn vrije tijd pak ik graag mijn motor voor een mooi ritje door het Twentse land. Voor de sportieve activiteiten pak ik de racefiets of ga ik een rondje golfen.

Ik ga voor een veilige gemeente, waarin het welzijn van de burgers voorop staat. Ik hou van openheid en transparantie en een bestuur dat op basis van feiten handelt. Daarnaast zet ik mij in voor een mooi Wierden.

In de periode 2010-2014 was ik raadslid voor NEW. De afgelopen 4 jaar ben ik steunfractielid geweest en heb ik de fractie ondersteund op alle grond gebied zaken. Ik voel mij bij NEW thuis. NEW is maatschappelijk betrokken en wil het beste voor alle inwoners.

Als ik wordt gekozen als raadslid zal ik mij sterk blijven maken voor de veiligheid op en rondom wegen, het welzijn van alle inwoners, de samenwerking in de regio Twente en een mooi en duurzaam Wierden.

Het Bestuur over Henk

Henk is een van de NEW-ers van het eerste uur. Wij hebben respect voor Henk om zijn brede kennis van zaken. Henk heeft zich ontwikkelt tot de expert op grond gebied zaken binnen de fractie NEW. Op zijn vakgebieden spreekt Henk doortastend, altijd op basis van feiten en daardoor maakt hij veel indruk, ook binnen de gemeenteraad. Hij communiceert makkelijk en weet snel te bepalen “welk vlees hij in de kuip heeft”.

Henk is een man met mensenkennis. Voor ons allen geldt dat wij houden van afspraak = afspraak. Niemand van ons die dat zo goed in de praktijk weet waar te maken als Henk.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door de kandidatuur van Henk.

Jaap Oosterveen

Jaap Oosterveen, plaats 4, lijst 2

14 september 1984
Erve Hagemans 1
7468 JV  Enter
06 – 43 94 61 24
jaapoosterveen@nieuwenterwierden.nl

Genieten kan ik volop van mijn gezin, waarin mijn vrouw en ik fijne tijden doormaken met onze kinderen van 1 en 3 jaar oud. Als het even lukt gooi ik graag een hengeltje uit in de mooie wateren van onze gemeente, daar waar ik mijn rust vind en mooie herinneringen ophaal. Dit is vaak in het buitengebied tussen Enter en Wierden, daar waar ik ben opgegroeid.

Met een diploma civiele techniek op zak, ben ik in 2008 begonnen als directievoerder civiele techniek bij adviesbureau Tauw BV in Deventer. Enkele jaren later een sprong in het diepe gemaakt bij een aannemer in de openbare verlichting, om vervolgens met veel (bedrijfs)technische en procesmatige ervaring op zak weer terug te keren op het “oude” nest Tauw BV. Ik werk hier tegenwoordig met veel plezier als projectleider energietransitie en klimaat. Daarnaast run ik kleinschalig mijn eigen bedrijf in de grond-, weg- en waterbouw op gebied van aannemerij en advisering.

In 2013 ben ik in aanraking gekomen met NEW en heb me in de afgelopen jaren steeds verder verdiept in de lokale politiek. De normen en waarden waar NEW voor staat, sluiten heel goed aan bij de behoeften van onze inwoners. Daar waar het gebeurt, lokaal in onze gemeente, wil ik graag bijdragen aan een fijne, duurzame en klimaatbestendige leefomgeving. Door mij verkiesbaar te stellen toon ik mijn volste vertrouwen in NEW. Daar waar het thuis voelen echt bestaat en we elkaar versterken voor een geweldige gemeente!

Het bestuur over Jaap

Als bestuur zijn wij er trots op dat Jaap zijn keuze voor NEW heeft gemaakt. Met Jaap’s achtergrond hebben wij de kennis in huis voor de toekomst, duurzaamheid en een werken aan een klimaatbestendige leefomgeving. Jaap is vanaf zijn lidmaatschap bij NEW actief betrokken bij de Fractie.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Jaap.

Richard Kortenhoeven

Richard Kortenhoeven, plaats 5, lijst 2

30 mei 1969
Nijverdalsestraat 63
7642 AB Wierden
06 – 55 19 12 83
richardkortenhoeven@nieuwenterwierden.nl

Na mijn HBO studie Internationale Agrarische Handel aan de agrarische hogeschool Larenstein heb ik als één van de laatsten in ons land mijn dienstplicht vervult. Aansluitend, in 1997, ben ik gestart bij Kelderman broodspecialiteiten en heb daar een traineeship doorlopen. De laatste rol die ik daar heb bekleed was die van district leider. Vanaf 2001 ben ik werkzaam bij Bolletje in Almelo in de functie van Accountmanager.

Naast mijn baan ben ik tevens actief in het verenigingsleven. Bestuurlijk bij een sportvereniging buiten de gemeente grenzen en verder ben ik medeoprichter van Popkoor Wiezz, een popkoor met ruim 50 leden, en ben daar momenteel nog steeds bestuurlijk actief. Muziek speelt een belangrijke rol in mijn leven. Vanaf 1985 lid van de muziekvereniging Harmonie Wierden en bespeel daar de bastuba. Daar ook mijn vrouw Antoinette, werkzaam bij de rechtbank in Almelo, ontmoet en samen hebben wij twee jongens Aaron en Tobias. Tevens maak ik onderdeel uit van het comité Wie Wilt Wa. Ons belangrijkste doel is het realiseren van een theater & concertzaal in Wierden.

Door mij de afgelopen jaren in te zetten voor een grondige opknapbeurt van de Nijverdalsestraat in Wierden ben ik mij alleen nog maar meer gaan bezighouden met de plaatselijke politiek. Met een juiste argumentatie en doorzettingsvermogen is het zeker mogelijk om als inwoner zaken voor elkaar te krijgen.  Daarnaast voelt het natuurlijk goed wanneer je wat kunt doen voor de samenleving waarin je leeft.

Zo maak ik vanaf begin 2016 onderdeel uit van de schaduwfractie van NEW. Een lokale partij die er is voor iedereen! Ongeacht je afkomst. En waarbij ieders inbreng wordt gerespecteerd. Bewust gekozen voor een lokale partij, die zelfstandig beleid kan maken, onafhankelijk van een landelijke politieke organisatie in Den Haag. Komende verkiezingen dus voor de eerste keer op de kieslijst van NEW op plaats 5.

Het bestuur over Richard

Richard is sinds 2 jaar actief betrokken bij de fractie NEW en ondersteunt hen op alle vlakken. Wij hebben Richard leren kennen als een lokaal zeer betrokken persoon. Hij is een doorzetter, alert en heeft een breed netwerk binnen onze samenleving. Richard is breed onderlegd en kan daardoor over veel onderwerpen meepraten en denken.  Wij zijn erg trots dat wij Richard in ons midden mogen hebben.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt voor kandidatuur van Richard.

Kenneth Rikkert

Kenneth Rikkert, plaats 6, lijst 2

14 november 1991
Erve Oldenhof 30
7468 JB  Enter
06 – 43 74 82 28
kennethrikkert@nieuwenterwierden.nl

Ik ben Kenneth Rikkert, 26 jaar oud, geboren en getogen in Enter. Na verschillende opleidingen gedaan te hebben heb ik uiteindelijk voor de commerciële kant gekozen. Op dit moment werk ik fulltime als commercieel medewerker binnendienst bij Slijptechniek Enter. Binnen NEW wil ik mij graag inzetten voor alles met betrekking tot de jeugd van onze gemeente. Dat varieert van sport en recreatie tot huisvesting, denk hierbij vooral aan starterswoningen.

Het bestuur over Kenneth

Wij hebben Kenneth leren kennen als een enthousiast persoon die zich graag actief inzet binnen onze samenleving. Onder de jeugd in onze gemeente is Kenneth een bekend gezicht.
Wij zijn er trots op dat Kenneth zijn weg naar NEW heeft gevonden. Hopelijk weet de jeugd ons te vinden via Kenneth.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Kenneth.

Bernard Ros

Bernard Ros, plaats 7, lijst 2

21 augustus 1948
Waterspoor 2
7642 JZ Wierden
0546-573713    06 – 12287741
bernardros@nieuwenterwierden.nl

Ik ben getrouwd met Henny en wij hebben 3 kinderen, 2 dochters en 1 zoon. Wij zijn trotste opa en oma van 5 kleindochters en een kleinzoon. Ik ben met pensioen, ook wel AOW-er genoemd, en geniet van alle vrije tijd in ons leven. Ben veel te vinden in Wierden en maak graag een praatje met iedereen die zich daar goed bij voelt. In het verleden ben ik gemeenteraadslid geweest en ken en volg alle politieke dossiers in de Gemeente Wierden nog steeds. Graag wil ik mij blijven inzetten voor alle inwoners die vinden en zien dat zaken beter geregeld kunnen worden. Ook wens ik dat iedereen gelijke kansen krijgt.
Sinds enkele jaren ben ik actief betrokken bij NEW. Een echte lokale partij, zonder christelijke signatuur. Een partij waar ik gemerkt heb dat iedereen echt welkom is. Tevens is NEW een partij die heel erg breed gedragen wordt door de inwoners en ondernemer van de gemeente Wierden. Binnen NEW doet mijn stem er toe en kan ik waardevolle input leveren.

NEW staat voor eenvoud, politiek in “jip en janneke taal” en  NEW is gelukkig niet gebonden aan landelijke voorschriften. NEW staat voor wat ze zegt, komt op voor iedereen en is open en transparant. De partij waar ik mij echt thuis ben gaan voelen.

 Het bestuur over Bernard

Wij hebben Bernard leren kennen als een ontzettend sociaal man, die zich juist in wil zetten voor die inwoners die het heel hard nodig hebben. Bernard is heel erg actief en spreekt veel, heel veel inwoners van onze Gemeente. Bernard is toegankelijk, open en eerlijk. Bernard is sinds enkele jaren lid van onze steunfractie en is bijna bij elke vergadering in het Gemeentehuis aanwezig om zich te laten informeren over de politieke agenda. Bernard brengt gezelligheid in het team van NEW en wij genieten van zijn input en altijd gulle glimlach op zijn gezicht.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Bernard.

Carel Badart

Carel Badart, plaats 8, lijst 2

4 april 1963
Dr. J. Veldhuizen van Zantenstraat 12
7468 BA  Enter
0547-380711 06-40546098
carelbadart@nieuwenterwierden.nl

Mijn naam is Carel Badart, ik ben 54 jaar. Ik woon 15 jaar samen met Regina Teunis. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als belasting assistent bij VvAA  belastingadviseurs en consultants in Zwolle.
Vanaf de eerste bijeenkomst in 2010 om een nieuwe politieke partij op te richten, draag ik NEW al een warm hart toe. NEW is voor mij een vernieuwende partij die constante aandacht heeft voor de jeugd.
Ik stel mij verkiesbaar voor NEW en zal de aankomende jaren meedenken op de thema’s jeugd en zorg voor hulpbehoevenden.

Al meer dan 40 jaar ben ik actief bij Jong Nederland Enter (voor heen scouting Enter). Hier ben ik penningmeester. Verder zit ik in het bestuur van de FC Twentesupporters Enter. Dit zijn dan ook mijn grootste hobby’s.

Ik heb zelf geen ambitie om in de raad te komen, maar probeer door mijn kandidatuur wel om zoveel mogelijk stemmen voor NEW binnen te halen.

De afgelopen 15 jaar heb ik de 4daagse van Nijmegen gelopen. Doorzettingsvermogen en integriteit is wat ik hoog in het vaandel heb staan.

Het bestuur over Carel

Carel is een van de eerste leden van NEW. Wij zijn trots dat hij zich verkiesbaar wil stellen voor NEW. Carel is een echt mensen mens en zet zich al jaar en dag in voor de jeugd in Enter. Hij geniet hiervan zichtbaar als wij met hem spreken over zijn inzet bij Jong Nederland Enter. Carel is rustig, treed niet direct op de voorgrond. Als wij met Carel in gesprek zijn, voorziet hij ons altijd van nuttige informatie.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Carel.

Gerrit Nieuwenhuis

Gerrit Nieuwenhuis, plaats 9, lijst 2

7 juni 1954
Abr. Kuyperstraat 28
7642 XR  Wierden
06 – 28 42 39 62
gerritnieuwenhuis@nieuwenterwierden.nl

Sinds mijn huwelijk met mijn vrouw Jenny woon ik in Wierden, samen hebben wij twee kinderen en een prachtige kleindochter. Ruim 30 jaar ben ik werkzaam geweest in de financiële wereld bij een grote landelijke verzekeraar. Hier heb ik veel kennis opgedaan op diverse vlakken. Vooral het luisteren naar de behoeften van een gezin of bedrijf en daar maatwerk op toepassen heeft mij altijd met plezier naar mijn werk doen gaan.
Nu ik niet meer werkzaam ben, kan ik meer tijd steken in het vrijwilligerswerk onder andere bij SVZW en natuurlijk bij NEW. Bij NEW mag ik voorzitter zijn. Daarnaast zit ik sinds een aantal jaren in de steunfractie, wat ik bijzonder interessant vind. Eveneens ben ik vanaf het begin betrokken bij het Houtdorp in Enter. Laten we eerlijk zijn, wat is er mooier dan ongeveer 300 kinderen een onvergetelijke week bezorgen!

De reden dat ik mij opnieuw beschikbaar heb gesteld is heel simpel, NEW is de partij die bij mij past en in mijn ogen echt voor alle inwoners op komt. Tevens ben ik oprecht trots op wat NEW de laatste jaren bereikt heeft voor de totale bevolking van de Gemeente Wierden.

Graag nodig ik u uit, om op 21 maart 2018 op NEW te stemmen. Uiteraard mag u ook op mij persoonlijk stemmen, zodat ik nog meer voor u als inwoner van de Gemeente Wierden kan betekenen.

Het bestuur over Gerrit
Gerrit heeft altijd een luisterend oor voor iedereen, en zorgt ervoor dat wanneer het nodig is mensen zich verbinden met elkaar in plaats van afstand nemen. Gerrit is rustig en overziet het geheel, en is altijd overal aanwezig om zich te laten informeren. Binnen onze partij is Gerrit erg zichtbaar, zowel bij de leden, zijn bijdrage in de fractie en als voorzitter. Met Gerrit hebben wij NEW de laatste jaren verder laten doorgroeien naar een stabiele partij met een heel duidelijk eigen DNA.

Gerrit heeft al meermalen laten zien, dat hij er is als wij hem nodig hebben. Het is ontzettend fijn dat wij echt op hem kunnen bouwen. Gerrit heeft het voorzitterschap eigentijds en modern ingevuld en is voor velen een voorbeeld van een goed bestuurder.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Gerrit.

Harry Wolters

Harry Wolters, plaats 10, lijst 2

10 oktober 1959
Brinkstraat 4
7468 CZ  Enter
06 – 53 48 17 37
harrywolters@nieuwenterwierden.nl

Mijn naam is Harry Wolters, getrouwd met Laura. Wij hebben samen 3 kinderen, Mariël van 28 jaar,  Leon van 25 jaar en Ivo van 20 jaar. Mariël werkt als grafisch ontwerpster, Leon en Ivo studeren nog, respectievelijk communicatie en industrieel ontwerpen. Ik werk bij de Inspectie SZW, wat een onderdeel is van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daar hou ik mij bezig met het toezicht op instanties die wettelijk voorgeschreven keuringen uitvoeren op producten en zoals stoomketels, chemische proces installaties, machines en op instanties die bedrijven certificeren die zich bezig houden met zaken als explosieven opsporen, asbest verwijderen of arbodienstverlening. Tot voor kort was mijn functie inspecteur van grote chemische bedrijven.

Mijn hobby is motorrijden en alles wat met motoren te maken heeft. Ik zit al een paar decennia in het bestuur van de Enterse Motor Club, waar ik onder andere de redactie van het clubblad uitvoer, voorzitter ben van de Supermoto commissie  en mij bezig hou met de sponsor werving.

Ik sta op de kieslijst voor NEW omdat ik denk een zinvolle en effectieve bijdrage te kunnen leveren voor de doelstelling die NEW nastreeft. Ik vind goed aan NEW dat zij wars is van achterkamertjespolitiek en opkomt voor de belangen van de burgers vanuit de gedachte dat de gemeente vooral dienstbaar en open  voor de burgers moet zijn.

Ik zal NEW ondersteunen op het gebied van financiën, regelgeving en techniek.

Het bestuur over Harry

Wij zijn blij en trots met Harry op onze kieslijst. Harry is een man die voor praktische oplossingen en de feiten gaat en staat. Harry voorziet de fractie van waardevolle onderbouwde informatie bij lopende discussies in de gemeenteraad, daarvoor zijn wij hem dankbaar. Harry spreekt veel verschillende mensen en staat middenin de samenleving.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Harry.

Henk Lohuis

Henk Lohuis, plaats 11, lijst 2

geboortedatum 28 juni 1966
Schapendijk 18
7467 PP Notter
06 – 46 05 57 01
henklohuis@nieuwenterwierden.nl

Mijn naam is Henk Lohuis is, 51 jaar en getrouwd met Jacobien. Wij hebben drie kinderen. Ik ben geboren en getogen in Notter en woon aan de Schapendijk. Na een agrarische opleiding ben ik een aantal jaren werkzaam geweest bij de bedrijfsverzorging. In 1989 heb ik het melkveebedrijf van mijn ouders overgenomen. Elke dag worden er 80 koeien gemolken. Sinds een aantal jaar gebeurt dit melken met behulp van een melkrobot. Maatschappelijk voel ik me betrokken. Ik zit in het bestuur van NEW, daarnaast ben ik jaren actief geweest in het bestuur van de School met de Bijbel Notter- Zuna en in het bestuur van de kalveropfokclub.

Binnen NEW richt ik me vooral op de landbouw en recreatie in het buitengebied van onze gemeente. Voor mij is het belangrijk dat boer en burger samen kunnen wonen en samen kunnen genieten. Verder wil ik me hard maken voor een lagere regeldruk en eerlijke besteding/verdeling van onze gemeentegelden. Hierbij zal ik me vooral gaan richten op zorg voor het platteland, zieken en ouderen, lokale verenigingen, en goede infrastructuur.

Het bestuur over Henk

Henk is vanaf de oprichting betrokken bij onze partij, hij stond in zowel 2010 als 2014 op onze kieslijst. Henk is lid van ons bestuur, vormt samen met Jan ten Berge onze vertrouwenscommissie en maakt deel uit van het strategische team. Wij zijn als bestuur erg blij Henk ook deze ronde weer in ons midden te hebben. Hij betekent veel voor ons omdat hij een ervaren kandidaat is.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Henk.

Patric Kuipers

Patric Kuipers, plaats 12, lijst 2

31 juli 1972
Zuiderstraat 5
7468 CW  Enter
06 – 14 63 14 78
patrickuipers@nieuwenterwierden.nl

Al vanaf de start ben ik nauw betrokken bij Nieuw Enter Wierden. Mijn vader, Harrie Kuipers, was mede grondlegger. Dit maakt mijn band met NEW dan ook erg speciaal.
Ik ben beroepsmatig actief als interieurbouwer en meubelmaker bij Harmeling Interieurconcepten in Rijssen.

Ik ben al 20 jaar gelukkig getrouwd met mijn vrouw Angela en samen hebben wij twee kinderen, Lisa van 14 jaar en Niek van 13 jaar. Twee fantastische kinderen en ik voel mij met recht een trotse vader.

Naast mijn werk ben ik actief met voetballen. Ik speel momenteel in het 8e elftal van SV Enter. Mijn tweede passie is wel het biljarten over drie banden. Ik maak onderdeel uit van het driebandenteam van Café ’t Lutje. Daarnaast heb ik dit jaar een actieve rol binnen carnaval vierend Enter, en mag daar de rol van Adjudant vervullen. Gezien mijn hechte band met NEW en uiteraard het ambitieplan waar NEW voor staat, sta ik op de kieslijst van NEW en hoop daarmee een bijdrage te kunnen leveren.

Ik wil de partij dan ook graag helpen om de verkiezingen in maart 2018 tot een groot succes te maken!

Het bestuur over Patric

Patric mag natuurlijk niet ontbreken op onze kieslijst, als de oudste zoon van onze oprichter Harrie Kuipers. Verder is Patric een zeer plezierig persoon. We zijn natuurlijk ook trots dat we de adjudant van het carnaval deze verkiezingen op de lijst hebben staan.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Patric.

Tjeerd Koetje

Tjeerd Koetje, plaats 13, lijst 2

21 augustus 1987
Nijverdalsestraat 61
7642 AB Wierden
06 – 30 12 77 15
tjeerdkoetje@nieuwenterwierden.nl

Ik kom uit een gezin met 4 jongens en ben zelf de helft van een tweeling. Mijn broers zijn allen woonachtig en actief in de gemeente Wierden.
Politiek is iets wat mij altijd heeft geïnteresseerd. Tijdens mijn HBO studie Communicatie heb ik stage gelopen bij de afdeling Communicatie van de gemeente Almelo. Daar heb ik veel opgestoken van hoe de bestuurlijke processen verlopen.

Vervolgens ben ik na mijn studie gestart bij het team Communicatie van de gemeente Wierden. Binnen deze rol ben ik mij nog meer gaan interesseren in de lokale politiek. Gesprekken met de huidige burgemeester Robben hebben mij enthousiast gemaakt. Uit deze gesprekken kwam met name naar voren dat inwoners van onze gemeente wel degelijk samen veel kunnen bereiken. Het heeft mij uiteindelijke doen besluiten om lid te worden van een politieke partij, waarbij ik bewust gekozen heb voor Nieuw Enter Wierden, omdat de kernwaarden en ambities het meest bij mij aansluiten.

Op dit moment ben ik werkzaam bij OH Marketing & Strategie in Wierden, waar hetgeen ik gedurende mijn studie aan kennis heb opgestoken, in de praktijk kan brengen.

Het bestuur over Tjeerd

Tjeerd gaat altijd bijzonder positief door het leven. En daarbij hanteert hij het motto: “wat goed is, is goed. Wat beter kan, zullen we samen moeten bereiken”.

Hij is voor onze partij een grote steun op het gebied van communicatie. Zo heeft hij bijvoorbeeld de website in zijn beheer.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Tjeerd.

Bjorn Heering

Bjorn Heering, plaats 14, lijst 2

22 januari 1979
Zuiderstraat 7
7468 CW  Enter
0547 – 85 11 70
bjornheering@nieuwenterwierden.nl

Ik ben geboren en getogen in Enter, ben getrouwd en heb 3 zonen. Na mijn MBO Bouwkunde opleiding ben ik begonnen als timmerman. Ik werk nu bij Nijhuis Bouw te Rijssen. Naast mijn werkzaamheden zit ik in de Ondernemingsraad van Nijhuis Bouw, voor de Stichting Enterse dagen zit ik in de commissie van ‘Battle of the Noabers’ en voor de Oranje vereniging van Enter help ik met het organiseren van de Koningsslag.
Vanaf het eerste jaar zet ik mij in als vrijwilliger bij het Houtdorp in Enter. Ik voetbal bij Enter Vooruit in de recreanten klasse. Wat mij aanspreekt in NEW is de openheid en toegankelijkheid van de partij. Evenals vier jaar geleden sta ik op de verkiezingslijst, ik hoop dat NEW wederom kan doorgroeien met de verkiezing van 2018.

Het bestuur over Bjorn

Bjorn is een betrokken burger en een actief lid van onze partij, hij is via Houtdorp in aanraking gekomen met onze partij, heeft in 2014 op onze kieslijst gestaan en blijft zich telkens weer volop inzetten voor NEW.

Bjorn vindt het belangrijk dat de politiek toegankelijk is voor iedere burger van de gemeente Wierden. Door zijn betrokkenheid in het verenigingsleven, zijn inlevingsvermogen in de ander en het oplossingsgericht kunnen denken maken hem een laagdrempelig aanspreekpunt voor de burgers.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Bjorn.

Herrold Lammertink

Herrold Lammertink, plaats 15, lijst 2

21 juli 1970
Weefkamer 38
7641 LN  Wierden
06 – 51 53 46 46
herroldlammertink@nieuwenterwierden.nl

Ik ben Herrold Lammertink, geboren in Enter en woonachtig in Wierden, vader van dochter Loren en man van Jeriët. Na mijn VWO diploma, heb ik de hogere landbouwschool te Deventer gevolgd. Nu ben ik zelfstandig ondernemer en directeur/ eigenaar van DLV Advies met 120 medewerkers in de agrarische adviesmarkt verdeeld over 4 regio’s in Nederland. Vanuit kantoren in Uden, Vianen, Deventer en Heerenveen adviseren we veehouders en varkenshouders op vaktechnisch gebied, op financieel gebied en op financieel strategisch gebied. Tevens verzorgen we vergunningsaanvragen rondom bedrijfsontwikkeling, maken we stalontwerpen (vanaf idee tot de daadwerkelijke bouw) en begeleiden we klanten in deze trajecten.

Mijn hobby’s zijn motorrijden (lid van EMC), auto- en motorsport.  Ik ben betrokken geraakt bij NEW vanuit mijn werk in de agrarische sector. Deze sector is groot onderdeel van onze gemeente en daarmee ook beeldbepalend in het buitengebied. De sector staat in de nabije toekomst voor grote uitdagingen. Daarbij is een stabiel, ondersteunend en een op oplossingen gericht gemeentelijk beleid randvoorwaarde. Binnen NEW wil ik op dat vlak ondersteunend zijn.

Het bestuur over Herrold

Herrold is een van onze deskundigen op het gebied van het groene buitengebied.  Hij heeft daar een groot netwerk en ondersteunt de fractie keer op keer met adviezen.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Herrold.

Gerrit Klein Nagelvoort

Gerrit Klein Nagelvoort, plaats 16, lijst 2

13 april 1963
Sportlaan 27
7468 GB  Enter
06 – 22 66 03 57
gerritkleinnagelvoort@nieuwenterwierden.nl

Ik ben een geboren en getogen in Enter, opgegroeid in het Enterbroek waar mijn ouders een kleine boerderij hadden, na mijn huwelijk met Diana, zijn we in Enter gaan wonen, we hebben 3 kinderen, een dochter van 23 en 2 zoons van 19 jaar.
Na mijn Chemisch Analytische HBO studie heb ik in militaire dienst gezeten, daarna kon ik direct aan de slag in het laboratorium van Polypenco in Almelo, na 5 jaar ben ik bij een kunststofrecycling bedrijf in Vroomshoop gaan werken, dit bedrijf heet nu Veolia Polymers en is onderdeel van de beursgenoteerde multinational Veolia, ik hou me bezig met business development en reis daarom veel, afgelopen jaar heb ik Korea en Japan bezocht om daar te vertellen over hoe wij in Nederland de recycling van kunststofverpakkingen hebben georganiseerd, dit is dus ook een van de onderwerpen waar ik me binnen de schaduwfractie van NEW mee bezig houd. In mijn jeugd ben ik in aanraking gekomen met vrijwilligerswerk. Met 16 jaar ben ik gestart met het Open Jongerenwerk, waar ik tot mijn 28ste actief ben geweest, waarvan de laatste 8 jaar als voorzitter. Het wel bekende houtdorp werd in die mooie tijd door ons georganiseerd. Ook heb ik jaren geleden onderdeel uit gemaakt van het bestuur van de Stichting Enterse Dagen. Daar zet ik mij nog altijd voor in, echter niet meer binnen het bestuur. Ik draag mijn steentje bij aan de Muziekcommissie en de commissie Battle of the Noabers. In de vrije tijd die nog rest ben ik actief met biljarten via 3 banden, motorrijden en tochtjes maken op mijn mountainbike.

Ik hoop op een goede uitslag voor NEW tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen, ik hoop dat onze partij deel mag gaan uitmaken van de coalitie, zodat zij zodoende het beleid in de gemeente Wierden (mede) kunnen bepalen.

Het bestuur over Gerrit

Gerrit is een prettige persoonlijkheid en erg betrokken en actief binnen de Enterse samenleving. Een welkome aanvulling voor NEW. Verder weet Gerrit ons altijd van advies te voorzien, indien het gaat over afvalverwerking. Dit vanuit zijn functie bij Veolia. Hergebruik  van afval zal de komende jaren alleen nog maar belangrijker worden voor onze samenleving. Ook voor de gemeente Wierden.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Gerrit.

Gea Nieuwenhuis
Gea Nieuwenhuis

Gea Nieuwenhuis, plaats 17, lijst 2

7 juni 1984
geanieuwenhuis@nieuwenterwierden.nl

In het dagelijks leven ben ik werkzaam binnen de jeugdhulpverlening. Dit heb ik in het verleden gedaan binnen het speciaal onderwijs en tegenwoordig binnen de jeugdbescherming in het kader van kinderbeschermings-maatregelen.
Daarnaast ben ik actief lid van de supportersvereniging en vertrouwenscontactpersoon voor de voetbalvereniging.

Zowel in mijn werk als privé heb ik veel met jeugdigen te maken en dat geeft mijn affiniteit met de jeugd weer.

Het bestuur over Gea

Toen we Gea benaderd hebben om zich actief in te gaan zetten voor de jeugd in de gemeente Wierden hoefde zij niet lang na te denken. Gea is de trotse voorzitter van NEW Generation. Jaarlijks organiseert NEW Generation het Houtdorp in Enter. Ook is Gea is bestuurslid van NEW en leest al enkele jaren mee met onze fractie als het gaat over jeugd en jeugdzorg.

We hopen dat de jeugd ons weet te vinden en hun stem bij ons laat horen!

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Gea.

Robert Brinks

Robert Brinks, plaats 18, lijst 2

21 juni 1961
Daalakkers 27
7468 DA  Enter
06 – 51 10 62 32
robertbrinks@nieuwenterwierden.nl

Ik ben gehuwd met Ans Rikkert, woon in Enter en heb twee kinderen en drie kleinkinderen. Mijn hobby’s zijn voetbal, tennis, reizen en sport in het algemeen. Ik ben al heel lang een actief lid van SV Enter. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als commercieel directeur bij een textielbedrijf, in deze functie kom ik in contact met mensen in heel Europa. Er spelen in Europa, maar ook in Nederland en op lokaal niveau heel veel dezelfde uitdagingen. Deze uitdagingen moeten op een goede manier worden opgepakt om een goede toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen te waarborgen. Daarom zit ik bij  NEW, een energieke partij met drive, die de zaken in de gemeente Wierden op een goede en directe manier aan- en oppakt, eigenlijk zoals de nieuwe politiek hoort te zijn.  Het is heel belangrijk dat de stem van de bevolking, ouderen en jongeren, wordt verwoord in de gemeente Wierden.

Daarom ondersteun ik NEW bijzonder graag en ben daarom ook trots deel uit te maken van de kandidatenlijst van NEW.

Het bestuur over Robert

Robert heeft goede contacten in de zakelijke netwerken en geldt als een van onze belangrijke vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Robert.

Herbert Gerritsen Mulkes

Herbert Gerritsen Mulkes, plaats 19, lijst 2 15 juli 1983
Heijkampsweg 1
7642 LP Wierden
06 – 50 44 24 80
herbertgerritsenmulkes@nieuwenterwierden.nl

Vrijwel direct na mijn HBO studie Civiele techniek, ben ik gaan werken bij de Gemeente Heerde. Momenteel werk ik hier al 9 jaar met veel plezier. Bij de gemeente Heerde ben ik werkzaam als projectleider civiele techniek. Vanuit deze rol kan ik leuke en goede dingen doen voor de burgers, ondernemers en de interne organisatie, wat mij veel energie geeft. Ik wil deze kennis dan ook graag inzetten binnen NEW.
6 jaar geleden ben ik samen met mijn vriendin Carlein Gerritsen Mulkes bij haar ouders komen wonen. Dit heeft mijn leven in positieve zin heel erg veranderd. Mijn schoonouders waren destijds aan het zoeken op welke manier ze het fijnste oud kunnen worden, maar dan wel wonend op hun huidige adres. Dit heeft geresulteerd in een mooi voorbeeld project. We hebben samen een mantelzorgwoning weten te realiseren met respect en vertrouwen, waarbij mijn schoonouders oud kunnen worden en wij de kans hebben gekregen om buitenaf te kunnen wonen. De basis van deze woning is ook duurzaamheid. Duurzaamheid in het kader van samen oud worden en duurzaam als het gaat om energie. Ik ben er dan ook trots op dat we een energie neutrale woning hebben neergezet. Verder is het overige terrein ook duurzaam ingericht en leveren we een mooi bijdrage aan de plattelandsversterking waarbij de jeugd ook een plekje heeft.

Ik sta dit jaar voor het eerst op de kieslijst van NEW dit omdat ik graag maatschappelijk betrokken wil zijn en mijn steentje wil bijdragen. Ik voel me erg thuis bij NEW vanwege de open houding voor iedereen en de steun die de NEW onder de bevolking geeft.

Ik ben erg trots op wat NEW de afgelopen jaren bereikt heeft voor ons mooie Wierden!

Het bestuur over Herbert

Herbert is sinds 2017 actief betrokken bij onze partij. Hij ondersteunt het belang van NEW om de burger en ondernemer weer centraal te zetten en oor en oog te hebben voor alle wat leeft binnen onze Gemeente.
Zijn brede kennis komt hierbij goed van pas. Wij hebben Herbert leren kennen als iemand die gemakkelijk contact maakt en graag samenwerkt. Hij is van nature ambitieus en ondernemend, flexibel en heeft een groot aanpassingsvermogen.

Wij zijn als bestuur trots dat Herbert zich verkiesbaar stelt voor onze partij. Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Herbert.

Hermien Waanders

Hermien Waanders, plaats 20, lijst 2

20 juni 1957
Voormors 124
7468 HE  Enter
06 – 44 33 82 71
hermienwaanders@nieuwenterwierden.nl

Na mijn huwelijk ben ik vanuit Rijssen naar Enter verhuisd. Mijn man is geboren en getogen in Enter. Tot aan de geboorte van mijn kinderen heb ik gewerkt als assistente/secretaresse in een orthodontie praktijk. Toen de kinderen klein waren heb ik  bewust de keuze gemaakt om mij voor de 100% in te zetten voor het thuisfront. Buiten al mijn werkzaamheden om,  ben ik altijd maatschappelijk actief gebleven. We hebben een prachtig dorp en daaraan heb ik  altijd mijn steentje willen bijdragen. Ik heb dan ook van veel besturen onderdeel uit gemaakt.

Toen acht jaar geleden NEW  werd opgericht, zijn mijn man en ik, onafhankelijk van elkaar, lid geworden van deze partij. Dit was de partij waar we al lang naar uitkeken. Mij werd gevraagd om me verkiesbaar te stellen. Dit heb ik destijds gedaan en ik ben trots dat ik ook dit jaar weer op de kieslijst sta. Vanaf de oprichting van NEW heb ik  mij actief ingezet binnen de partij. Zo ben ik secretaris van de fractie, stuur ik de schaduwfractie aan, neem ik deel aan de strategische werkgroep en ben ook bestuurslid. Met trots mag ik zeggen: “wat een geweldige, enthousiaste en diverse groep om mee te werken!”.

Het bestuur over Hermien

Hermien vindt de sociale en maatschappelijke kant van onze gemeente belangrijk. Zij zal zich ervoor inzetten om de burger mee te laten denken en mee te laten spreken in een taalgebruik dat voor iedereen te begrijpen is. De jeugd is belangrijk voor haar, maar ook de ouderen en invaliden die soms gebukt gaan onder eenzaamheid.

Wij respecteren Hermien om haar eerlijke en oprechte opstelling. Hermien heeft een eigen mening en komt daarvoor uit. Daarbij toont zij haar respect voor degene die een andere mening zijn toegedaan. Hermien toont ons tolerant te luisteren en vanuit oprechte betrokkenheid tot conclusies te komen. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat Hermien voor NEW blijft kiezen. Het is fijn om met Hermien samen te werken.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Hermien.

Rob Hazelhoff

Rob Hazelhoff, plaats 21, lijst 2

15 augustus 1958
Akkerwal 4
7642 NV Wierden
06 – 44 44 07 97
robhazelhoff@nieuwenterwierden.nl

Na mijn studie voor timmerman ben in 1976 gaan werken bij aannemersbedrijf van de Ham – Hazelhoff, later volledig overgenomen door mijn vader.  Dit bedrijf, gevestigd in Almelo, werkte hoofdzakelijk voor de Rijksgebouwendienst en particuliere klanten.
In 1989 heb ik bewust de keuze gemaakt voor een functie als Instructeur bij het Centrum Vakopleiding voor Volwassenen waar ik mij bezig hield met het omscholen van volwassenen tot bouw- of werkplaats timmerman. Dit heb ik tot 2001 gedaan, waarna ik als docent bij ROC Twente ben gaan werken. Vanaf 2007 in de functie van Teammanager van de afdeling Bouw, Hout & Interieur op locaties in Almelo en Hengelo waar ik een team van 20 docenten aanstuur.
Naast mijn werk bij het ROC heb ik sinds 2005 een bouwkundig adviesbureau en verzorg vergunningen, maak bouwtekeningen en doe bouwtechnische keuringen voor zowel aannemers als particulieren.

Met mijn vrouw Ria wonen wij sinds 2010 in Wierden waar we samen met onze twee dochters en hun gezin de voormalige Kamphuis (nu Erve Zuid) boerderij hebben gerestaureerd. Het voelde gelijk als een thuis mede omdat we zoveel positieve reacties van de Wierdenaren kregen. Het echte noaberschap is hier aanwezig waardoor we de mensen alleen maar meer zijn waarderen.

Ik sta op de kieslijst van NEW omdat ik mij graag in wil zetten voor het behoud van de bestaande historie van Wierden in combinatie met de moderne ontwikkeling. Mijn ervaring is dat dit prima te combineren valt door goed te kijken naar wat de mogelijkheden zijn. Bij NEW vind ik de betrokkenheid en inzet van de plaatselijke bevolking,  waarbij ik mijn kennis en ervaring kan inzetten en delen. Ik hoop dat hierdoor een stukje historie en cultuur behouden blijft voor de toekomst.

 Het bestuur over Rob

Door zijn kennis van woningbouw samen met zijn passie voor monumentale panden is Rob een mooie aanvulling voor onze partij. Rob is een prettige persoonlijkheid die wij graag in ons midden hebben.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Rob.

Sander Weenk

Sander Weenk, plaats 22, lijst 2

1 januari 1986
Marijkelaan 13
7468 AV  Enter
06 – 47 82 09 77
sanderweenk@nieuwenterwierden.nl

Ik ben geboren in Wierden, opgegroeid op een boerderij in buurtgemeenschap Rectum en nu woonachtig in Enter samen met Monique Wolters en onze zoon Pim. Ik ben werkzaam als projectleider bij Weenk Schroeffunderingen en ben nauw betrokken geweest met de realisatie van het zonnepark ‘De Groene Weuste’. Daarnaast heeft heb ik een eigen bedrijf in het repareren, onderhouden en verkoop van tuinmachines.

Mijn netwerk concentreert zich op mijn hobby’s: voetbal en fietsen. Ik heb gevoetbald bij SV Omhoog, 10 jaar bij Heracles Almelo, DETO Vriezenveen en sinds een aantal jaren bij SV Enter. Daarnaast mag ik graag fietsen op mijn racefiets of mountainbiken. Ik ben geïnteresseerd in de politiek zoals die door NEW bedreven wordt.

Het bestuur over Sander

Sander zit in een aantal interessante sociale netwerken en ook zijn mentaliteit, omschreven als “Recht door Zee” herkent hij in onze partij en in onze manier van werken.  Sander is al jaren actief als vrijwilliger op het Houtdorp en staat net als in 2014 weer op onze kieslijst.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Sander.

Piet van ‘t Wout

Piet van ‘t Wout, plaats 23, lijst 2

20 januari 1936
Schering 17
7641 LR Wierden
0546 – 57 79 01
pietvantwout@nieuwenterwierden.nl

Na de lagere school, heb ik de M.U.L.O.-school doorlopen. In die tijd het diploma A en B behaald en het diploma kantoormachines. Vervolgens ben ik mij verder gaan specialiseren en heb een cursus boekhouden gevolgd. Mijn eerste werkgever van de Postcheque en Girodienst te Den Haag (PCGD), tegenwoordig de ING Bank. Vervolgens van baan gewisseld en bij Electrotechnisch Buro Radio Hertog gestart als assistent bedrijfsleider, waar ik mijn technische kennis heb mogen verbreden. Het hoofdkantoor was gevestigd in Alphen aan den Rijn.  Vervolgens op de afdeling calculatie gestart bij de Jong’s Machinefabriek in Hazerswoude tot aan mijn militaire dienstplicht. Tijdens militaire dienst was ik gelegerd in Ermelo waar ik een opleiding tot officier heb mogen volgen.  Mijn tijd uitgediend bij de 41ste  R.I. te Schaarsbergen. Hierna overgestapt naar de politie opleiding in Den Haag. In 1960 door het Ministerie van Buitenlandse zaken en Overzeese gebiedsdelen, zoals dat toen heette, uitgezonden als politieofficier naar Nederland – Nieuw Guinea. Terug in Nederland heb ik tot mijn pensioen gewerkt bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In mijn 69ste levensjaar voor de laatste keer verhuisd naar Wierden, waar ik mij thuis voel als in een warm bad. Vanaf 2010 tot 2014 werkzaam geweest als burger Statenlid voor de 50 Plus partij in Overijssel.

Het bestuur over Piet

Piet is sinds de oprichting lid van NEW en is tevens ons oudste lid. Gelet op zijn relaties kan en zal hij ons ongevraagd advies geven. Piet is donateur van de Historische Kring Wederden en tevens actief lid van het Algemeen Wierdens Mannenkoor. Hij heeft in zijn leven veel kennis opgedaan van alles op het gebied van recht & wet en op het gebied van vervoer in de ruimste zin van het woord.  Piet is  een fel tegenstander van onrecht en zal daar altijd tegen blijven strijden. Piet is voor NEW dan ook een welkome aanvulling.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Piet.

Leonie Prieshof

Leonie Prieshof, plaats 24, lijst 2

26 april 1975
Wierdenseweg 12 a
7468 PZ  Enter
06 – 46 24 24 01
leonieprieshof@nieuwenterwierden.nl

Na mijn HBO studie HLO-Milieuchemie, heb ik de Master opleiding Total Quality Management gedaan en ben gaan werken in de Kwaliteits-, Milieu- en Arbozorg. Eerst bij de NKF in Delft en vervolgens wat dichter bij huis in Hengelo bij Holec, later Eaton Electric.
Samen met Rob en met onze kinderen Liv en Yuup woon ik inmiddels alweer 19 jaar in Enter. In de jongste jaren van de kinderen heb ik bewust de keuze gemaakt voor ons gezin. Ik heb mijn baan opgezegd en ben vanuit huis secretariaten gaan doen, heb kinderkleding verkocht, een sieradenwebshop opgezet en geholpen op school. Daarnaast ben ik me steeds meer gaan bezighouden met de lokale politiek. Stilzitten zit nou eenmaal niet in mijn aard!
Momenteel werk ik alweer en aantal jaren parttime bij Bouwbedrijf aan de Stegge.

Ik sta, net als vier jaar geleden, weer op de kieslijst van NEW omdat ik graag maatschappelijk betrokken wil zijn en mijn steentje wil bijdragen. Ik voel me erg thuis bij NEW vanwege de open houding voor iedereen en de steun die de NEW onder de bevolking heeft. Ik ben erg trots op wat NEW de afgelopen 8 jaar bereikt heeft!

Het bestuur over Leonie

We kennen Leonie als een zelfstarter. Je hoeft het haar niet voor te doen, ze fikst het zelf wel, zij vindt haar eigen weg. Ze is structureel en gedisciplineerd, schakelt supersnel en weet vlot de juiste richting te kiezen. Ze is al heel wat jaren actief in de politiek en sinds een jaar of vijf voor NEW, als secretaris van het bestuur en de fractie, als schaduwfractielid en lid van het strategische team.

Wij waarderen Leonie om haar enthousiasme, haar denkkracht, originaliteit, humor en gulle lach. Zij brengt gezelligheid in het team en betrekt iedereen erbij. Zij zet zich niet af, nee zij trekt juist velen aan. “Samen staan we sterk” blijkt haar motto te zijn.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Leonie.

Jan Timmerman

Jan Timmerman, plaats 25, lijst 2

26 juni 1968
Boerdijk 22
7468 AR  Enter
06 – 28 50 85 41
jantimmerman@nieuwenterwierden.nl

Na mijn HTS opleiding Technische Bedrijfskunde ben ik via wat kleine omzwervingen terecht gekomen bij de ING in Amsterdam. Ik ben daar inmiddels ruim 21 jaar werkzaam en heb in al die jaren diverse functies binnen dit bedrijf doorlopen.

Momenteel maak ik onderdeel uit van een klein team dat verantwoordelijk is voor de backup en archiveringsdienst binnen ING Nederland. Ik ben getrouwd met Suzan ten Berge en vader van 2 kinderen, Sanne en Daan. Ik ben geboren in Wierden maar sinds mijn huwelijk met een rasechte Enterse woonachtig in dit mooie dorp.

Net als vier jaar geleden,  sta ik ook voor deze verkiezingen op de kieslijst van NEW omdat de ideeën en initiatieven van NEW me erg aanspreken. In mijn ogen kan lokaal beleid het beste worden bepaald door lokale partijen. Zorg als bestuur er eerst voor dat het op lokaal niveau op orde is voordat je je als bestuur bezig gaat houden met nationale zaken. Vandaar mijn keuze voor NEW.

NEW is voor duidelijkheid en zo goed herkenbaar in hun streven om de achterkamer politiek en vriendjes politiek tegen te gaan.  Belangrijk vind ik de openheid en eerlijkheid. Zeggen waar het op staat en in goed overleg tot werkbare oplossingen komen. En daarnaast terugdringen van bureaucratie.

In mijn vrije tijd ben ik actief als voetballer bij SVZW. Daarnaast ben ik secretaris bij Twente Fans Wierden, de FC Twente supporters vereniging uit Wierden met momenteel meer dan 200 leden.

 Het bestuur over Jan

NEW vindt sport erg belangrijk. Ook Jan is sportief actief. Daarnaast is een Jan een gewaardeerde kandidaat voor NEW door zijn inbreng en hij is actief binnen de samenleving in onze gemeente.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Jan.

Eric Braamhaar

Eric Braamhaar, plaats 26, lijst 2

13 oktober 1966
Morslaan 14
7468 MN  Enter
06 – 23 88 57 88
ericbraamhaar@nieuwenterwierden.nl

Na de LTS te hebben doorlopen, ben ik gaan werken bij de N.J.I. in Rijssen.  Aansluitend heb ik de overstap gemaakt naar Dutch Solar systems in Enschede in de functie van account manager. Mijn hele leven heeft in het teken van voetbal gestaan. Om die reden ben ik uiteindelijk verder gegaan als profscheidsrechter bij de KNVB. In verband met een knieblessure uiteindelijk in 2017 een punt gezet achter mijn carrière als scheidsrechter.
Vervolgens ben ik bij het ROC van Twente aan de slag gegaan, waar ik twee jaar werkzaam ben geweest. Momenteel ben ik werkzaam als consulent bij de gemeente Rijssen. Bestuurlijk ben ik momenteel actief als bestuurslid bij Sportservice Overijssel en ben ik voorzitter van de Enterse sport federatie (E.S.F.).
Nadat mijn leven al 20 jaar in het teken van topsport heeft gestaan wil ik mij nu inzetten voor mijn gemeente, waar ik nu al 28 jaar woon samen met ons gezin. Nu ik meer tijd heb gekregen en mij heb verdiept in onze gemeente, denk ik een steentje bij te kunnen dragen aan verbetering.

Ik  stel mij voor de eerste keer verkiesbaar op de lijst van NEW omdat ik graag maatschappelijk betrokken wil zijn en mijn steentje wil bijdragen. Ik weet zeker dat ik mij thuis ga voelen bij NEW, omdat NEW een partij is voor ons allemaal. Samen zetten wij onze mooie gemeente op de kaart!

Ik ben erg trots dat ik bij NEW op de kieslijst mag staan!

Het bestuur over Eric

Als lokale partij hebben wij natuurlijk graag een sportman in ons midden. Sport is van groot belang voor de gezondheid van onze jeugd en wij zien in Eric iemand die daar zeker een rol in kan gaan spelen en hen daarin kan stimuleren. Daarnaast kan Eric ons belangrijke input leveren op basis van integratie, waar hij in zijn dagelijks leven beroepsmatig actief mee is.

Als Bestuur hopen wij dat u op 21 maart 2018 op NEW stemt door kandidatuur van Eric.